بهترین دبستان های دخترانه

بهترین ها برای کودک شما

لیست بهترین دبستان های دخترانه در این صفحه آورده شده است. نخستین گام آموزش رسمی، از دبستان شروع می‌شود. کودکان از زمان دبستان، الفبا به همراه دروس دیگر مانند ریاضی، علوم، دینی، نقاشی و...، به همراه مهارت های زندگی را یاد می‌گیرند و در محیط دبستان، با همکلاسی های خود بازی و ورزش می‌کنند. در برخی دبستان‌ها، هنرها و مهارت‌های مختلف، زبان ثانوی، کامپیوتر و... هم آموزش داده می‌شود. از این رو، انتخاب دبستان مناسب برای آینده فرزندان‌تان اهمیت فراوانی دارد. اگر دارای فرزند پسر هستید و دنبال یک دبستان خوب با امکانات و محیط مناسب هستید، بهترین مدارس دخترانه را در باهوشک پیدا کنید.

شاید یکی از دغدغه های اصلی والدین از 6 سالگی به بعد فرزندانشان پیدا کردن یک مدرسه خوب باشد. کودکان زمان زیادی را در مدرسه می گذرانند، به شدت تحت تاثیر معلم و محیط آموزشی قرار گرفته و دوستان خود را در مدرسه پیدا می کنند. از این رو انتخاب دبستان تا دبیرستان هر کدام می تواند تاثیر جدی بر روند رشد و تربیت کودکان داشته باشد. در این مقاله با هم معیارهای انتخاب دبستان دخترانه را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

 

ویژگی های یک مدرسه ابتدایی دخترانه خوب

اگر شما نیز برای انتخاب مدرسه ابتدایی برای فرزند دلبند خود وسواس دارید، بهتر است قبل از انتخاب به چند مدرسه سر زده، امکانات آن ها را از نزدیک دیده و سپس اقدام به انتخاب کنید. یک مدرسه ابتدایی خوب باید همه یا تعداد حداکثری از ویژگی ها و امکانات زیر را داشته باشد.

 

داشتن کادری مجرب و حرفه ای

بدون شک اولین فاکتور برای انتخاب مدرسه ابتدایی دخترانه، توجه به کادر آموزشی مدرسه است. اگر یک مدرسه معملمانی حرفه ای، خوش اخلاق و با تجربه داشته باشد، فرزند شما از پایه قوی بار خواهد آمد و می تواند ارتباط خوبی با مدرسه برقرار کند. در برای انتخاب مدرسه ابتدایی دخترانه، به معلم پایه اول و سوم نسبت به بقیه پایه ها کمی بیشتر دقت کنید، این دو پایه از اصلی ترین و البته سخت ترین پایه های آموزشی در ابتدایی به شمار می روند. می توانید راجع به سوابق آموزشی معلمان پرس و جو کرده و یا با والدینی که قبلا فرزندشان در آن مدرسه بوده صحبت کنید. 

 

انجام فعالیت های فرهنگی، مذهبی، ورزشی و کارهای گروهی

یکی دیگر از فاکتورهایی که نشان دهنده کیفیت بالای یک دبستان دخترانه خوب است، فعالیت های مستمر مختلف در مدرسه است. به این نکته توجه داشته باشید که مدرسه مکانی برای آموزش و پرورش است و فرزند شما در آن تنها نباید خواندن و نوشتن را بیاموزد. سعی کنید مدرسه ای را انتخاب کنید که در آن فعالیت هایی مانند مسابقات ورزشی، شورای دانش اموزی، کتاب خوانی و غیره برگزار می شود. در این صورت در مدارس علاوه بر آموزش، بر دیگر جنبه های رفتاری و اخلاقی فرزند شما نیز کار می شود. همچنین در یک مدرسه حرفه ای و خوب، دانش آموزان به انجام کارهای گروهی تشویق می شوند تا از همان ابتدا کار کردن با دیگران و گروه را یاد گرفته و بیاموزند که در یک کار اجتماعی بخشی از وظایف را بر عهده بگیرند.

 

تعامل مناسبی بین والدین، کادر دفتری و معلمان برقرار است

بدون شک شما دوست دارید بتوانید در زمان های لازم با معلم فرزند خود صحبت کرده، مشکلات موجود را مطرح کنید و یا از شرایط رفتاری و تحصیلی او در مدرسه اطلاع بیشتری کسب کنید. در صورتی که ایده یا اعتراضی دارید بتوانید آن را به راحتی مطرح کرده و پاسخ مناسب دریافت کنید. یکی دیگر از فاکتورهای قابل توجه در انتخاب مدرسه ابتدایی دخترانه و پسرانه توجه به نظم برگزاری جلسات اولیا و مربیان و وجود راه های ارتباطی مناسب بین مدرسه و والدین است.

 

فرزند شما اصول زندگی را در مدرسه بیاموزد

تا کنون با خودتان فکر کرده اید که در کنار تربیت شما به عنوان پدر و مادر، فرزند شما باید اصولی مانند صرفه جویی در مصرف انرژی، احترام به دیگران، حفظ محیط زیست، وطن دوستی، اصول روانشناسی مانند اعتماد به نفس و غیره را در مدرسه نیز بیاموزد؟ چند بار فرزند شما راجع به یک بحث فرهنگی در مدرسه با شما صحبت کرده است؟ اگر حتی یک بار نیز این اتفاق نیافتاده است، کمی بیشتر دقت کنید. یک مدرسه خوب علاوه بر آموزش، بر روی رفتارهای اجتماعی، روانشناسی و اصول زندگی نیز تاکید دارد.

 

محیط مدرسه باید استاندارد، زیبا و متناسب با سن کودکان باشد

محیط مدرسه اولین و البته ساده ترین فاکتوری است که در مراجعه حضوری به مدارس می توانید به آن توجه کنید. یک مدرسه ابتدایی متناسب با سن کودکان باید دارای محیطی شاد با رنگ آمیزی زیبا و جذاب باشد. ابعاد کلاس ها و حیاط مدرسه متناسب با تعداد دانش آموزان در نظر گرفته شده باشد. صندلی و نیمکت ها استاندارد بوده و دانش آموزان بتوانند هنگام نشستن روی آن ها احساس راحتی داشته باشند. سرویس های بهداشتی، سالن های ورزشی و نماز خانه باید استاندارد و کاملا بهداشتی باشد. هنگام بازدید دبستان دخترانه حتما به تمامی فضاها سر زده و از استاندارد بودن آن اطمینان حاصل کنید.

 

مدرسه دارای امکانات آموزشی مناسب باشد

بدون شک یادگیری بسیاری از درس ها بدون تجربه کردن آن در محیط های آزمایشگاهی و کارگاهی یک یادگیری سطحی بوده و دانش آموزان تنها یک یا چند جمله را بدون درک کامل حفظ خواهند کرد. یکی دیگر از فاکتورهای انتخاب دبستان دخترانه، توجه به امکانات آموزشی مدرسه است. یک مدرسه استاندارد باید دارای کارگاه فنی و حرفه ای، آزمایشگاه با امکانات کافی، کتابخانه مناسب، سالن های سعی و بصری، ترجیحا اتاق خلاقیت و غیره باشد.

 

برگزاری مستمر شورای معلمان

در کنار برگزاری جلسات اولیا و مربیان، چند سالی است که جلسه ای تحت عنوان شورای معلمان نیز برگزار می شود. این جلسات مخصوص کادر دفتری و معلمان مدرسه بوده و در آن راجع به مشکلات آموزشی، کمبودها، مسائل مدرسه و دانش آموزان و غیره بحث می شود تا بتوان مشکلات موجود را در زمان کوتاه و به بهترین شکل رفع کرد.

 

محل ساختمان مدرسه

در انتخاب دبستان دخترانه، حتما به موقعیت مکانی آن نیز توجه کنید. از آن که فرزند شما این مسیر را به صورت هر روزه طی می کند، مدرسه ای را انتخاب کنید که فاصله چندانی با شما نداشته باشد. از طرف دیگر حتی با وجود سرویس رفت و برگشت، مدرسه ای را انتخاب کنید که در یک محله آرام و مناسب واقع شده است.

 

انواع مدارس موجود در کشور

  • مدارس دولتی: مدارسی که به طور مستقیم و کامل توسط دولت اداره می شود.
  • مدارس غیر انتفاعی یا غیر دولتی: این مدارس به شخصی خاص تعلق داشته و هزینه های آن توسط خانواده های دانش آموزان تامین می شود.
  • مدارس استثنایی: این مدارس مخصوص کودکان با مشکلات جسمی و ذهنی است.
  • مدارس آموزش آزاد
  • مدارس وابسته به وزارت خانه ها
  • مدارس تطبیقی
  • مدارس خارجی
  • مدارس اقلیت های مذهبی
  • مدارس شاهد: این مدارس مخصوص دانش آموزانی است که فرزند شهید، ایثارگر و یا جانباز هستند.
  • مدارس نمونه دولتی: مدرسه ای که آزمون ورودی داشته و امکانات آموزشی در آن بالا است.
  • مدارس تیزهوشان: شرایط این مدارس تا حد زیادی مشابه مدارس نمونه دولتی است.
  • مدارس هیئت امنایی: مدارسی با ساختاری بین مدارس دولتی و غیر انتفاعی که در آن هیئت امنایی متشکل از نماینده شورای دبیران، رئیس انجمن اولیا و مربیان، مدیر و چند نفر دیگر اداره می شود.
  • مدارس شناختی: این مدارس دارای امکانات ویژه با شرایط آموزشی متفاوتی هستند و معمولا هزینه ان ها در مقایسه با مدارس دیگر بسیار بیشتر است.
  • مدارس هوشمند: همان طور که از نام این مدارس پیدا است، در ان از تجهیزات دیجیتال و کامپیوتری به روز و جدید برای آموزش استفاده می شود.

 

کدام مدرسه بهتر است؟

احتمالا با خواندن مطالب بالا و به خصوص آشنا شدن با انواع مدرسه این سوال برای شما پیش خواهد آمد که کدام مدارس برای ثبت نام فرزند شما بهتر است؟ پاسخ به این سوال می تواند متناسب با توان مالی شما، ویژگی های اخلاقی، رفتاری و تحصیلی فرزند شما داده شود. اما حتما قبل از انتخاب به مدارس مورد نظر خود سر زده و فاکتورهای معرفی شده در بالا را داشته باشد. 

 

هزینه مدرسه غیر انتفاعی دخترانه چقدر است؟

در صورتی که قصد ثبت نام فرزند خود را در مدارس دخترانه دارید، بهتر است قبل از ثبت نام هزینه آن را بدانید. هزینه مدرسه غیر انتفاعی با توجه به فاکتورهای مختلفی مانند موقعیت مکانی، امکانات، سابقه فعالیت و غیره می تواند متفاوت باشد. این هزینه در تهران و شهرستان های بزرگ نیز معمولا نسبت به شهرستان های کوچک تر بیشتر است. به طور کلی بر اساس نرخ مصوب آموزش و پرورش هزینه دبستان غیر انتفاعی در تهران چیزی بین 2 تا 15 میلیون تومان خواهد بود. برخی از مدارس علاوه بر شهریه ماهیانه، یک شهریه ثابت اول ثبت نام نیز از شما دریافت خواهند کرد. بنابراین برای اطمینان دقیق از هزینه ها قبل از ثبت نام به طور دقیق با مدیر مدرسه صحبت کنید.

 

لطفاً شما هم امتیاز دهید !
( 9 رای ) 4.8 از 5

نظرات کاربران