بهترین آموزشگاه های موسیقی

بهترین ها برای کودک شما

دیتایی جهت نمایش وجود ندارد!

بسیاری از خانواده ها و والدین دوست دارند استعدادها و توانایی های فرزندشان را از همان سنین کودکی شناسایی کرده و به دنبال رشد و پرورش آن باشند. یکی از این استعدادها استعداد موسیقی است. بسیاری از والدین به دلیل علاقه زیادی که خودشان و یا فرزندشان به هنر و به خصوص موسیقی دارند، فرزندان خود را از سنین کودکی در آموزشگاه موسیقی ثبت نام می کنند. اگر متوجه شدید که کودک شما به صدا و موسیقی علاقه نشان داده و در آن استعداد دارد، می توانید از سنین ابتدایی به دنبال آموزش موسیقی به او باشید تا بتوانید راه را برای شکوفا کردن استعدادهای او باز کنید. آموزش موسیقی به کودکان کاری بسیار حرفه ای و زمان بر است، در صورتی که در انتخاب آموزشگاه یا استاد فرزندتان اشتباه کنید، کودک شما نه تنها چیزی نیاموخته بلکه از موسیقی زده خواهد شد! از این رو انتخاب یک آموزشگاه مناسب را جدی بگیرید.بنابراین قبل انتخاب ساز مورد نظر، انتخاب آموزشگاه و یا متد آموزش موسیقی به کودکان حتما این مطلب را بخوانید.

 
چگونه متوجه شویم کودک ما استعداد موسیقی دارد یا خیر؟

با افزایش آگاهی های والدین، این روزها همه ما می دانیم که هر فرد با استعدادها و توانایی های مخصوص به خود به دنیا می آید. ممکن است استعداد یک فرد در انجام کارهای هنری باشد و استعداد فرد دیگر در ریاضیات و کارهای فنی. برای آن که کودک ما فردی موفق در زندگی آینده خود شود، باید بتوانیم استعدادهای واقعی او را کشف کرده و آن ها را شکوفا کنیم.
ممکن است شما به عنوان والدین علاقه مند به موسیقی بخواهید حتما کودکتان یک موسیقی دان بزرگ شود و به دنبال آموزشی موسیقی به کودک خود باشید. اگر فرزند شما واقعا این استعداد را نداشته باشد و از انجام آن لذت نبرد، نه تنها در موسیقی موفق نشده بلکه جلو شکوفا شدن استعدادهای واقعی او را خواهید گرفت. بنابراین قبل از آموزش موسیقی به کودکان باید تشخیص دهید که کودک شما واقعا استعداد موسیقی دارد یا خیر؟!

موسیقی کودکان

درصورتی که کودک شما استعداد موسیقی داشته باشد، از همان بدو تولد تا دو سالگی نسبت موسیقی در مقایسه با همسالان خود واکنش بیشتری نشان می دهد. با بعضی از موسیقی ها آرام می گیرند و بعضی آن ها را دچار ناآرامی می کند. در بعضی از موارد نیز ممکن است کودک شما برای خوابیدن به یک موسیقی ارام عادت کند. 
در سن های بالاتر از 2 سال، کودکانی که استعداد موسیقی دارند در مقایسه با همسالان خود می توانند ریتم ها را درک کرده، آهنگ های شاد و غمگین را از یکدیگر تشخیص دهند، متن آهنگ ها را تا حدی حفظ کنند، به طور نا خودآگاه با آهنگ های شاد برقصند و در میان اسباب بازی هایی که دارند بیشتر با مدل های موزیکال سرگرم شده و وقت بگذرانند. اگر این ویژگی ها را در فرزند خود دیدید، احتمالا او استعداد موسیقی دارد و می توانید به دنبال روش ها و آموزشگاه های آموزش موسیقی به کودکان باشید.

 

مزایای آموزش موسیقی به کودکان

در ابتدای مقاله بهتر است بدانیم که آموزش موسیقی به کودکان می تواند چه مزایا و فوایدی برای آن ها به دنبال داشته باشد. مهم ترین این نکات شامل موارد زیر است:
موسیقی مهارت های دیگر را بهبود می بخشد
یکی از نگرانی های آموزش موسیقی به کودکان ان است که کودک را از یادگیری مهارت های دیگر باز دارد، در حالی که مطالعات نشان می دهد، موسیقی نه تنها بر یادگیری مهارت های دیگر تاثیر منفی نداشته بلکه آن ها را ارتقا می دهد. ریاضیات و موسیقی پیچیدگی های زیادی با یکدیگر دارند. در آموزش موسیقی کودکان گام ها، ریتم ها و بیت را می آموزند که این مساله در درک ریاضیات، کسرها و میزان ها به آن ها کمک می کند. 
در آموزش موسیقی به کودکان، هنر آموزان سعی می کنند ریتم ها و ملودی ها را حفظ کنند، در نتیجه حافظه کوتاه مدت و بلند مدت آن ها تقویت شده و می توانند به راحتی مطالب دیگر را نیز به حافظه بسپارند. موسیقی همچنین باعث ایجاد خلاقیت در کودکان شده و باعث می شود آن ها به دنبال کشف راه ها و کارهای جدید باشند. 
جالب است بدانید طی تحقیقات انجام شده در آمریکا، کودکانی که که در حال آموزش موسیقی هستند، هم در انجام تکالیف مدرسه شان موفق تر بوده و هم بهتر توانستند زبان خارجی دیگری را یاد بگیرند.

آموزش موسیقی به کودکان

 
مهارت های فیزیکی و سرعت ارتباط ذهن و بدن را افزایش می دهد

یکی دیگر از مزایای آموزش موسیقی به کودکان افزایش مهارت های فیزیکی آن ها است. در بسیاری از سازهای موسیقی شما نیازمند حرکت در بخش های مختلف بدن خود از جمله دست و پا هستید. انجام این کارها برای کودکان نیازمند صرف انرژی بوده و مهارت های فیزیکی آن ها را بالا می برد. موسیقی همچنین باعث می شود، شما همزمان با فکر کردن، کار فیزیکی انجام دهید. این مساله ارتباط میان ذهن و بدن را قوی تر و سریع تر کرده و از کودک شما فردی توانمند تر خواهد ساخت.

صبور بودن و منظم بودن را یاد می گیرد

آموزش موسیقی به کودکان باعث می شود که آن ها، صبور بودن و منظم بودن را یاد بگیرند. آموزش موسیقی کاری زمان بر است و ممکن است سال ها طول بکشد تا فردی در آن خبره و حرفه ای شود. یادگیری موسیقی به کودکان باعث می شود آن ها یاد بگیرند برای رسیدن به یک هدف باید به اندازه کافی برای آن تلاش کرده و صبر کنند.

مهارت های اجتماعی او را بالا می برد

همه ما دوست داریم فرزند ما بتواند به خوبی در جامعه گلیم خود را از آب بیرون کشیده و فردی با روابط اجتماعی خوب باشد. سنگ بنای این مساله نیز در کودکی گذاشته می شود. آموزش موسیقی به کودکان باعث افزایش مهارت های اجتماعی او می شود. کودک شما یاد می گیرد برای یک موسیقی گروهی با دیگران هماهنگ شده و با آن ها کار کند. کودکان یاد می گیرند برای رسیدن به یک هدف مشترک با یکدیگر همکاری کرده و شیوه تعامل درست را فرا می گیرند.

اعتماد به نفس را در کودک بالا می برد

آموزش موسیقی به کودکان و بازخوردهای مثبت به آن ها می تواند تاثیر بسیار زیادی بر افزایش اعتماد به نفس کودکان داشته باشد. کودکان معمولا دوست دارند مهارت ها و توانایی ها خود را در معرض نمایش گذاشته و توجه دریافت کنند. زمانی که فرزند شما قطعه موسیقی را که یاد گرفته می نوازد و بازخورد مثبت دریافت می کند، احساس ارزشمند بودن و توانمند بودن و در نهایت اعتماد به نفس در او تقویت می شود.

موسیقی کودکان


 
چه ساز موسیقی را برای فرزندمان انتخاب کنیم؟

یکی از سوال های مهمی که در مبحث آموزش موسیقی به کودکان پرسیده می شود این است که آموزش موسیقی را با چه سازی آغاز کنیم؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا از شما خواهم پرسید که کودک شما چند سال سن دارد؟ 

در صورتی که فرزند شما کم تر از 8 سال سن دارد و شما به دنبال یک ساز مناسب برای آموزش موسیقی به کودکان هستید، باید به شما بگویم عجله نکنید! قبل از آموزش موسیقی به کودکان زیر 8 سال، باید دوره ارف برای آن ها برگزار شود. این دوره توسط کارل ارف روان شناس و موسیقی دان آلمانی پایه گذاری شده و در ان کودکان با بازی های گروهی موسیقیایی با مفاهیمی مانند ریتم و ریتم خوانی، صداهای زیر و بم، ریتم خوانی و دیگر اصول موسیقی آشنا می شوند. در این دوره معمولا از سازهایی مانند بلز، طبلک و فلوت استفاده می شود. این دوره می تواند بین 9 ماه تا 2 سال با توجه به استعداد فرزند شما طول می کشد.
حین همین دوره مقدماتی از آموزش موسیقی به کودکان، هنر آموزان با سازهای موسیقی مختلف آشنا شده، آن ها را دست می گیرند و صدای آن ها را می شوند. به تدریج کودک و مربی او متوجه خواهند شد که استعداد و علاقه فرزند شما به کدام ساز موسیقی است.

در صورتی که فرزند شما بیش از 8 سال سن دارد، گذراندن دوره ارف الزامی نیست. شما می توانید کودک خود را به یک آموزشگاه موسیقی برده تا کودکتان با سازهای مختلف آشنا شود. شما می توانید به کمک مشاورانی که در آموزشگاه حضور دارند، یک ساز مناسب برای فرزندتان انتخاب کنید. مساله مهم در آموزش موسیقی به کودکان آن که اگر بعد از چند هفته متوجه شدید در انتخاب ساز اشتباه کرده اید، فرزندتان را مجبور به یادگیری آن نکنید. انعطاف پذیر باشید و اجازه دهید فرزندتان ساز دیگری را انتخاب کند. 
بسیاری از متخصصان حوزه آموزش موسیقی به کودکان اعتقاد دارند، بهترین ساز برای شروع آموزش سازهایی مانند پیانو و سنتور است که ساز روبه روی کودک قرار گرفته و کودک به آن تسلط دارد. در مورد سازهای دیگر نکته قابل توجه ان که باید ساز را متناسب با هیکل و اندام هنرجو ساخت تا دست گرفتن آن سخت نباشد.

زیلوفون

 
بهترین سن برای آموزش موسیقی به کودکان چه سنی است؟

سوال مهم دیگری که ممکن است برای شما پیش بیاید ان است که مناسب ترین سن برای آموزش موسیقی به کودکان چه سنی است؟ در پاسخ به این سوال آموزش موسیقی به کودکان را باید به دو بخش آموزش موسیقی و سازها ابتدایی و آموزش ساز تخصصی و جدی و تقسیم بندی کرد. 
براساس تحقیقات دانشگاه برکلی، بهترین سن برای آموزش موسیقی به کودکان، آموزش ریتم ها و سازهای ابتدای 2.5 تا 5 سال است. در این سن کودکان با خود موسیقی، ریتم ها و مفاهیم آشنا شده و ساز تخصصی را دست نخواهند نگرفت. از 5 سالگی به بعد کودک شما می تواند به خوبی آموزش یک ساز جدی و تخصصی را آغاز کند.
بسیاری از کارشناسان در این زمینه نیز معتقد هستند که بهترین سن آموزش موسیقی به کودکان بالای 7 سال است زمانی که کودکان الفبا را یاد گرفته اند. در این صورت تشخیص نت ها، علائم موسیقی و تطبیق نت ها نیز برای ان ها ساده تر خواهد بود. 

 

متدها و روش های آموزش موسیقی به کودکان

آموزش موسیقی به کودکان با آموزش آن به بزرگ سالان تفاوت های بسیار داشته و باید به شکلی اصولی انجام شود. متدها و روش های مختلفی در آموزش موسیقی به کودکان به کار می رود که در ادامه با آن ها بیشتر آشنا خواهیم شد.

متد آموزشی دالکروز

یکی از روش های آموزش موسیقی به کودکان متد دالکروز است که به آن روش حرکات موزون نیز می گویند. این روش بر پایه ترکیب موسیقی، ریتم و نت با حرکات بدن و درگیر شدن حواس پنج گانه است. این متد آموزش موسیقی به کودکان با سلفژ و تمرین های شنیداری آغاز می شود و کودکان سعی می کنند قطعه ای را که می شوند با حرکات موزون بدن مانند قدم زدن، دست زدن، حرکاتی مشابه رقص و غیره نشان دهند. 

متد آموزشی دالکروز

روش سوزوکی

از دیگر متدهای آموزش موسیقی به کودکان، روش سوزوکی است که توسط دانیل سوزوکی یک ویونولیست ژاپنی پایه گذاری شده است. او اصول یادگیری موسیقی در این روش را اصول یادگیری زبان مادری یعنی گوش دادن، حفظ کردن، تکرار، ساختن و .. می دهد. در این روش آموزش کودکان در موسیقی غرق می شوند. در مدرسه موسیقی به طور مداوم برای ان ها موسیقی پخش می شود تا در کنار تمرین های روزانه، موسیقی بخش اصلی از ذهن کودکان شود. یادگیری در این روش به صورت گروهی انجام می شود.

متد کودالی

از دیگر متدهای آموزش موسیقی به کودکان، روش کودالی است که برای کودکان کم تر از 5 سال بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش از انگشتان دست برای اموزش نت ها به کودکان استفاده می شود به این ترتیب که هر نت یک علامت با انگشتان دست دارد. این علائم با سلفژ کردن، خواندن نت ها و شنیدن صدای آن ها ترکیب شده تا کودکان حین بازی کردن با نت ها، صدای ان ها، ریتم و موسیقی آشنا شوند.

متد آموزشی ارف

در این متد آموزش موسیقی به کودکان ، عناصر مختلف مانند رقص، بازی، بازیگری و آواز را با موسیقی ترکیب کرده تا کودک بتواند در فضایی شاد موسیقی را نیز بیاموزد. در این متد آموزش موسیقی به کودکان معمولا از سازهایی مانند سیلوفون، متالوفون، بلز، طبل و دایره استفاده می شود.

کودک ویولونیست

 

ویژگی های یک آموزشگاه موسیقی کودک خوب

برای آن که خیالتان بابت انتخاب آموزشگاه موسیقی راحت باشد، هنگام انتخاب حتما به موارد زیر توجه داشته باشید.

مجوز رسمی از اداره فرهنگ و هنر

به این نکته توجه داشته باشید که فرزند شما ساعت ها ممکن است در محیط آموزشگاه حضور داشته و با افراد مختلفی معاشرت کند. بنابراین حتما آموزشگاهی را انتخاب کنید که از نظر قانونی نیز تایید شده باشد و نگرانی بابت محیط و فضای آن نداشته باشید.

استاد اختصاصی برای هر ساز

یکی دیگر از ویژگی های یک آموزشگاه موسیقی کودک خوب آن است که برای هر ساز یک استاد جداگانه در نظر گرفته شود. اگر در یک آموزشگاه یک نفر کار تدریس سازهای مختلف را برعهده داشت، کمی نسبت به کیفیت کاری آموزشگاه شک کنید!

فضای آموزشی مناسب

محیط و فضای آموزش موسیقی برای کودکان و بزرگسالان با یکدیگر کاملا متفاوت است. کودکان دوست دارند در محیطی با رنگ های شاد و تزئینات کودکانه قرار بگیرند و یادگیری آن ها در چنین محیط هایی به شکل چشم گیری افزایش پیدا می کند. 

امکانات کافی

یک آموزشگاه موسیقی چه در سطح کودکان و چه در سطح بزرگسالان باید امکانات کافی برای آموزش مناسب را داشته باشد. هنرجو در هر کلاس باید بتواند به راحتی در فضای کافی و مناسب قرار گرفته و آموزش ببیند. صدای هیچ ساز و هیچ کلاس دیگری نباید آرامش هنرجوی تحت تعلیم را بهم بزند. کلاس ها باید دارای نور، تهویه و سیستم گرمایش و سرمایش مناسب باشند. همچنین یک آموزشگاه موسیقی کودک خوب باید یک یا دو فضای بزرگ برای برگزاری کارگاه و کلاس های گروهی داشته باشد.

بهره گیری از اساتید حرفه ای 

یک استاد خوب بیش از هر چیز دیگری می تواند بر روی آموزش کودک شما تاثیر بگذارد. یک استاد خوب استادی است که هم از نظر آکادمیک و هم تجربه موسیقی حرفی برای گفتن داشته و البته اخلاقی خوش و روحیه ای مهربان داشته باشد.

بهره گیری از روش های مختلف

تفاوت یک آموزشگاه موسیقی کودک و بزرگسال در شیوه یادگیری و اموزش است. یک آموزشگاه موسیقی کودک خوب از روش های مختلفی استفاده می کند تا کودک را به یادگیری ترغیب کرده و به او آموزش دهد. برای آن که از این نکته اطمینان حاصل کنید می توانید در آموزشگاه موسیقی از مدیر راجع به شیوه های آموزشی به کودکان سوال بپرسید.

آموزش گیتار به کودکان

 

ایجاد انگیزه در هنرآموز

کودکان بیش از هر چیزی تشنه تایید و تشویق شدن هستند و اگر در انجام هر کاری مورد تایید قرار بگیرند، علاقه آن ها به انجام آن چند برابر خواهد شد. یک آموزشگاه موسیقی و یک استاد خوب برای آن که در هنرجوهای خود ایجاد انگیزه کند، می تواند گروه های موسیقی و اجراهای کوچک و بزرگی برای هنرجوهای خود ترتیب داده یا برای آن ها جایزه تعیین کند. این شیوه تدریس می تواند تا حد بسیار زیادی بر یادگیری و علاقه کودک به موسیقی تاثیر مثبت بگذارد.

داشتن فروشگاه موسیقی 

بعد از ثبت نام در کلاس شما نیاز به خرید ساز، کتاب، سی دی های آموزشی و چیزهای دیگر پیدا خواهید کرد. بسیاری از آموزشگاه های موسیقی خودشان یک فروشگاه موسیقی داخلی دارند تا شما بتوانید به راحتی در همان جا هرآنچه که نیاز دارید را تهیه کنید.

فضای بازی و استراحت

کلاس موسیقی می تواند کودک شما را خسته کند. از این رو یک آموزشگاه موسیقی خوب فکر خستگی کودکان را نیز کرده و برای آن ها فضای بازی و استراحت نیز در نظر گرفته است.

ارائه مدرک معتبر

بسیاری از آموزشگاه های موسیقی در پایان هر دوره به هنرجویان خود یک مدرک معتبر ارائه می کنند که می تواند یک انگیزه مناسب برای شرکت در دوره های بعدی باشد.

 

نکاتی که قبل از آموزش موسیقی به کودکان باید بدانید

قبل از آن که آموزش موسیقی به کودکان را آغاز کنید، نکات زیر را حتما در نظر داشته باشید تا آموزش به کودک دلبند شما همراه با موفقیت و پیشرفت باشد:

  • فرزندتان را مجبور به یادگیری موسیقی نکنید. بگذارید این آموزش برای او جنبه سرگرمی و راهی برای ابراز وجود باشد. بنابراین هرگز در این راه او را تحت فشار نگذارید.
  • کودک شما باید حداقل در هر روز نیم ساعت با ساز موسیقی خود تمرین کند. برای این تایم با او صحبت کرده و برنامه ریزی کنید.
  • با او به کنسرت بروید و در منزل با یکدیگر موسیقی در سبک های مختلف گوش کنید.
  • تا قبل از سن 8 سالگی در والدین باید در آموزش موسیقی به کودکان گام به گام آن ها حرکت کرده و آن ها را همراهی کنند.
  • سازهای زهی مانند ویلن معولا برای کودکان بالای 6 سال مناسب است.
  • سازهای مضرابی مانند سه تار و گیتار معمولا برای کودکان زیر 7 سال توصیه نمی شود.
  • سازهای بادی در آموزش موسیقی به کودکان باید از زمانی آغاز شود که دندان های اصلی کودک رشد کرده و کودک توانایی دمیدن در ساز را دارد.

لطفاً شما هم امتیاز دهید !
( 5 رای ) 4.4 از 5

نظرات کاربران

پیام شما با موفقیت ارسال شد. منتظر تایید مدیریت باشید!
متن پیام الزامی است!